House R  

House R

Karlsruhe – Germany

 

Refurbishment and extension.

 

The project involved the complete refurbishment of a residential building and its extension with the addition of a new entrance volume and a bioclimatic greenhouse.

The new entrance acts as a showcase for the entire house, its opening creates a frame around the wall facing the street.

The bioclimatic greenhouse brings climatic improvement and enlarges the house with a hybrid space between the inside and the outside, an environment that combines the comfort typical of indoor rooms with the light and airy atmosphere of a garden.

The building was transformed also by painting a part of the façade.

Summarising, the project transformed the building in terms of energy performance, space, colours and the liveability of the interiors.

 

House R, Karlsruhe Germany
House R, Karlsruhe Germany

Aerial view

press to zoom
House R, Karlsruhe Germany
House R, Karlsruhe Germany

Exterior

press to zoom
House R, Karlsruhe, Germany
House R, Karlsruhe, Germany

Detail exterior staircase

press to zoom
House R, Karlsruhe Germany
House R, Karlsruhe Germany

Exterior

press to zoom